Сега четете
Сноудън скочи срещу уволнението на директора на ФБР

Сноудън скочи срещу уволнението на директора на ФБР

Edward_Snowden-2Бившият служител на американските спецслужби Едуард Сноудън се обяви срещу решението на президента Доналд Тръмп да уволни директора на ФБР Джеймс Коми.

„Този директор в продължение на много години се опитваше да ме вкара в затвора заради моята политическа дейност. Щом аз мога да се обявя срещу неговата оставка, значи и вие можете“, написа той в „Туитър“.

Причината за решението на президента, е че Джеймс Коми не е могъл ефективно да ръководи службата.

Джеймс Коми е отстранен по препоръка на главния прокурор Джеф Сешънс заради изнесената от ФБР неточна информация за имейлите на Хилари Клинтън по време на предизборната кампания.

Американският президент Доналд Тръмп уволни директора на Федералното бюро за разследване (ФБР) Джеймс Коми, съобщават световните медии.

Коми ръководи агенцията, отговаряща за разследването на връзките на предизборната кампания на Тръмп с Русия,
предадоха световните медии.

От Белия дом посочват, че директора на ФБР е отстранен от поста си по препоръка на главния прокурор Джеф Сешънс. Решението идва, след като стана ясно, че Коми е дал неточна информация за имейлите на Хилари Клинтън.
Шефът на ФБР два пъти се намеси в предизборната кампания в САЩ, за да обяви разследването за личния мейл на кандидатът за президент Хилари Клинтън.

Вижте и

Преди седмица Коми заяви пред Конгреса, че сътрудничката на Клинтън Хума Абедин е препратила „стотици“ имейли с класифицирана информация до тогавашния си съпруг Антъни Уейнър.
По-късно разследващите обявяват, че имейлите са били няколко и в по-голямата част от тях не е имало класифицирана информация.

От Белия дом заявиха, че търсенето на нов директор на ФБР ще започне веднага.
Джеймс Коми ръководи агенцията, отговаряща за разследването на връзките на предизборната кампания на Тръмп с Русия.

Източник: Си Ен Ен

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре