Сега четете
Еманюел Макрон е победителят в телевизионния дебат преди балотажа

Еманюел Макрон е победителят в телевизионния дебат преди балотажа

123514_300x225Двамата кандидати за Елисейския дворец Еманюел Макрон и Марин льо Пен се сблъскаха очи в очи в напрегнат двучасов телевизионен дебат. Победител в разговора центристът и про-европейски настроен Макрон. Според социологическите проучвания той води и в надпреварата за поста 3 дни преди балотажа в неделя. Сред основните теми, по които двамата опоненти спориха бяха запазването на еврото, борбата с тероризма и бъдещето на Франция.

Центристът Еманюел Макрон спечели последния телевизионен дебат срещу националистката Марин льо Пен три дни преди балотажа в неделя. Това показват резултатите от социологическите проучвания. Макрон е бил по-убедителен според 63% от запитаните. Той е считан за фаворит за Елисейския дворец и води убедително и в проучванията за вота.
Още в началото на ожесточения дебат, крайнодясната националистка нападна центриста с познатите обвинения, че е банкер и няма да работи за обикновените хора. Тя, за разлика от него, е кандидат на народа и ще работи за това французите да бъдат защитени на работните си места.

Марин льо Пен, кандидат-президент на Франция:

„Сигурността и тероризма са изключително важни, но те липсват изцяло от вашата платформа. Това означава, Вие не искате да се борите за физическата сигурност на нашите съграждани и борбата с ислямския фундаментализъм. И знам защо не искате. Защото за тази цел трябва да си върнем нашите национални граници, веднага, това е нещо, което аз ще направя моментално ако взема властта“

Еманюел Макрон, от своя страна, обвини опонента си, че само лъже и си играе със страховете на хората. Той се обяви за намаляване на данъците за работещите и мерки за защита на самонаетите работници при фалит.

Еманюел Макрон, кандидат-президент на Франция
„Знам, вие предлагате да излезем от еврозоната. Аз казвам, че това е фатален проект. Опасен проект. И това, което се опитвате да скалъпите с вашия поддръжник Дюпон-Енян няма логика. И показва, че нямате подготовка“

Вижте и

Марин льо Пен в типичния си агресивен стил заяви, че Франция със сигурност ще има жена президент – или тя или германският канцлер Ангела Меркел. Кандидатът на крайната десница отново се обяви за референдум за напускане на Съюза, а Макрон я попита дали наистина смята да връща франка като валута при всичките рискове. Повече от 20 милиона зрители са гледали ТВ дебата в сряда вечерта.

Според последните социологически проучвания, Макрон е сочен като фаворит с 20 процентни пункта преднина пред Льо Пен на балотажа в неделя. Социологическите проучвания обаче сочат, че към момента 18 на сто от избирателите не са решили за кого ще гласуват и именно тези французи са целта на двамата опоненти за Елисейския дворец.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре