trump_mobile_topРъководителят на кампанията на Доналд Тръмп за изборите през 2020 г. обвини Си Ен Ен в цензура, след като телевизията отказва да излъчи рекламен клип, пише „Индипендънт“, позовавайки се на „Ню Йорк таймс“.

Телевизията обяви от своя страна, че ще излъчи 30-секундния клип за успехите на американския президент през първите 100 дни на управлението му само ако от кампанията махнат част, в която журналисти на CNN, MSNBC, PBS, ABC и CBS са атакувани, че създават „фалшиви новини“.

Американската медия защити решението си със съобщение в „Туитър“.

Масмедията не е фалшива новина, следователно рекламата е фалшива. Съгласно политиката ни ние ще пуснем рекламата само ако тази графика бъде изтрита„, отбелязва телевизията.

В отговор на позицията на Си Ен Ен, Майкъл Гласнър, изпълнителен директор на предизборния щаб на Тръмп, нарече решението „чиста и проста цензура“.

С отхвърлянето на рекламата ни Си Ен Ен доказа, че е пристрастна с подкрепата си за цензура и се страхува от опозиционна гледна точка. Лоялните на президента Тръмп поддръжници знаят истината: масмедията подвежда, заблуждава и мами.

В рекламата се казва, че „Америка рядко е виждала такъв успех“ и се изброяват постижения на Тръмп през първите 100 дни от управлението му.