Сега четете
PTPI The Dolphins направи дарение на Дома за медико-социални грижи за деца – Варна

PTPI The Dolphins направи дарение на Дома за медико-социални грижи за деца – Варна

 

 

 

На 25 април младежката доброволческа група „PTPI – Делфините“ дари жизненоважна апаратура и оборудване на стойност 28 хиляди лева на Дома за медико-социални грижи за деца – Варна. Дарението включва термолегло за Отделението за недоносени бебета, реанимационно легло, масажно легло, ЕЕГ – биофийдбек и четири инфузионни помпи.

Ето, че дарението от Коледната ни кампания е вече факт. В продължение на два месеца домовете на всички ни се превърнаха в работилнички за коледни картички. По пътя към успеха срещнахме и изключително много съмишленици – получавахме картички от различни краища на България, а чуждестранни доброволци на Фондация „Деца на Балканите“ ни помагаха от 5 различни държави. Никой не подозираше, че крайният резултат може да достигне такива величини – само за седмица от продажбата на картички успяхме да съберем рекордните за момента 28 460 лева!

А днес, когато стъпихме в Дома за медико- социални грижи за деца, почувствахме магията на добротата! Имахме честта да станем свидетели на това, как едно недоносено дете получава втори шанс за живот благодарение на закупените от нас уреди. Чувството беше просто неописуемо! Заради моменти като този ние не спираме да вярваме в промяната и можем да ви обещаем, че винаги ще се стараем да правим света едно по-добро място!

Вижте и

Настанените за резидентна грижа деца в Дома с вродени или придобити увреждания, хронично болни и недоносени са 50, а Центърът за ранна интервенция и рехабилитация към комплекса обслужва около 300 деца годишно. Приемат се пациенти от цялата страна, като престоят, прегледите, консултациите, всички рехабилитационни услуги са напълно безплатни.

Напомняме ви, че миналия месец младежите от „Делфините“ откриха и Център за физиотерапия по метода на Бобат за деца с неврологични увреждания в СБР „Термал“, средствата за който бяха събрани по време на тяхната миналогодишна коледна кампания. Както виждате „Делфините“ не се отказват и продължават да променят града ни към по-добро! Можете да научите повече за техните чудесни инициативи на фейсбук страницата им – PTPI The Dolphins Varna.

Магдалена Петкова

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре