Точно в 7 ч. започва сутрешният блок с директни връзки и събития на живо

Нова програма и ново студио представи на зрителите си Канал 3 на 1 май. Новото студио е с 3 големи видеостени, интерактивни екрани, модерна и изчистена визия.

“Във времето на новите технологии аудиторията ни има високи изисквания освен към качествената и навременна информация, и към визия-та. С новото ни студио ще отговорим в пълна степен и на тези очаквания”, каза директорът на “Новини и актуални” предавания Миляна Велева.

Новото студио на Канал 3 модерно и многофункционално, изградено е по образец на световните новинарски лидери. С него Канал 3 предлага и нова програма. Точно в 7,00 ч. всяка сутрин ще започва новинарски блок с всичко най-интересно и значимо от изминалата нощ и предстоящия ден, с преки връзки от различни точки, с горещи интервюта и събития на живо. Така Канал 3 ще продължи да следва наложения вече стил – да следи живота в страната с директни връзки, за да изпълни мисията си като Телевизията на народа, да е възможно най-близо до своите зрители.
Водещи на сутрешния блок са лицата на новините Десислава Пейчева, Яна Моисеева, Габриела Николова и Яна Чинкова.

Сутрешният новинарски блок продължава до 9,00 ч. а след него от сряда до петък зрителите могат да гледат най-неподправеното риалити в българския ефир “Парламентът на живо”. Канал 3 ще продължи да излъчва заседанията на Народното събрание, както и всичко най-интересно от кулоарите – политическите заявки, изказванията на лидерите, парламентарния живот – такъв какъвто е.

На всеки кръгъл час ще има новини, като Телевизията на народа ще предава както и досега на живо и извън рамките на информационните си емисии всички важни събития от страната и света.

От 1 май Канал 3 ще има и нова новинарска емисия в 17 ч., а веднага след нея в 17,30 ч. започва предаването “Имате думата” с Александър Владимиров. От 18,00 до 19,00 часа е централната емисия “Новини”, а в 19,00 ч. стартира и едно от любимите предавания на зрителите “Патарински live” c репортера Димитър Патарински.

Публицистичното предаване “Денят на живо” е с нов начален час 19,30 ч. Веднага след него стартира и единственото едночасово спортно ежедневно предаване в българския ефир – “Спорт в обектива”, което вече е от 20,30 ч. В 21,30 ч.нови-нарите на Канал 3 ще обобщават събитията от деня в 30-минутна вечерна емисия.

“За 3 години от рестарта на Канал 3, благодарение на желанието, усилията и труда на целия екип на телевизията, увеличихме над пет пъти рейтинга на Канал 3. От началото на 2017 г. близо 5 милиона зрители са гледали нашата програма. С твърдата си 4-та позиция сред поли-тематичните канали Канал 3 изпреварва чувствително останалите свои конкуренти. Всичко това, освен на страхотния екип на Канал 3, се дължи и на нашата вярна аудитория, която разбра, че това е телевизията, която показва новините такива, каквито са. Във времена, в които съмненията към медиите се увеличават, Канал 3 трупа все по-голямо доверие най-вече заради обективността си и постоянното излъчване на значимите събития в страната на живо и без монтаж. Това дава възможност зрителят да направи информиран и неманипулиран избор на позицията си спрямо политиката и живота в страната ни”, коментира Ива Стоянова, управител на Канал 3.

През 2014 г., когато настоящият екип пое управлението на Канал 3, телевизията беше на 29-о място по гледаемост. Днес, точно 3 години по-късно, медията е категорично в топ 10 и единственият политематичен канал след БНТ, БиТиВи и Нова, който е сред най-гледаните телевизии в България.