„Много бих искала да вярвам на Репортери без граница, но тъй като нямам силата на разследващите журналисти, мога само да опиша моето положение като водещ, който е бил в състояние на тъмнина и само в отделни проблясъци на светлината можем да се доберем до някакви обстоятелства, които да ни стоплят малко. Когато си встрани си между думите – тя е всичко и нищо“, коментира Маринкова.

Тя разказа и за отстраняването си като водеща като посочи, че изглежда странно да си на трудовата борса и има размахване на административна мощ и управление със страх.

„Най-основна за мен остана точката на пречупването и управляването на медиите със страх“, подчерта Маринкова. Тя коментира и конформизма в началото на мандата на ръководството на медиите.

„Изглежда естествено непрестанно да се пресират хората и да се заплашват с икономии. Когато ги заплашваш със съкращаване, сваляне на емисии, това действа за съжаление“, посочи Маринкова.

По думите й, самата власт не се страхува да бъде презряна в такива среди. Маринкова каза, че интелектуалната общност остана твърде тънък слой. „Страхът за хляба работи повече от всичко“, смята тя.

Маринкова каза, че националните медии най-ясно показват какво е отношението с властта. Тя си спомни и за отношението на Иван Костов по времето, когато беше премиер. Лили Маринкова се чуди как е възможно и толкова властни хора да се страхуват от карикатури.

Маринкова коментира и войната на американския президент Доналд Тръмп с медиите. Тя смята, че Борисов е бил натрапен на българското общество от медиите и са го абонирали за успех.

Чуйте целия разговор с дългогодишния журналист Лили Маринкова в следващото видео:

http://cdn1.bitelevision.com/upload/2017/04/30/DIKOV_LILI.mp4?_=1

 

източник: bitelevision.com