Сега четете
В Пловдив бяха раздадени Първите годишни награди в областта на туризма

В Пловдив бяха раздадени Първите годишни награди в областта на туризма

В Пловдив бяха раздадени Първите годишни награди на Община Пловдив в областта на туризма. За първи път през миналата година Общината покани туристическия бизнес и неправителствения сектор да участват в конкурса за постижения в туризма. На събитието бяха оповестени най-добрите практики и успешни сътрудничества при популяризирането на Пловдив като дестинация.

Бяха отличени победители в пет категории.

За „Най-оригинално събитие в областта на туризма в град Пловдив“ победител стана „Дефиле на младото вино“, след него е „Нощта на музеите и галериите“, а третото място си поделят „Празници на Стария град“ и „Есенен панаир на занаятите“.

Две първи места бяха присъдени в категорията „Най-оригинален нов туристически продукт за град Пловдив“ за продуктите „4 сезона вино и култура“ и „Тематични комбинирани турове“.
Хотел „Лендмарк Крийк хотел“ е класиран на първо място в категорията „Най-висока заетост на легловата база“ в места за настаняване – клас „А“,- а семейният хотел „Бизнес хотел Пловдив“ е победител в същата категория в места за настаняване – клас „Б“.

Вижте и

Заведения, ресторанти и бирарии от всички райони на града бяха отличени в раздела „Любимо заведение в Пловдив“.
През 2016 година с 10 процента се е увеличил броят на пренощувалите лица и с близо 13 на сто повече са реализираните нощувки. Изминалата година бе рекордна по отношение на броя на посещенията в музеите /33 на сто ръст/, а това означава и над един милион лева приходи в културните институти на града, каза пред журналисти заместник-кметът по „Култура и туризъм“ в Община Пловдив Амелия Гешева.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре