Сега четете
Бразилка спря Стоянка Мутафова да влезе в ”Гинес”

Бразилка спря Стоянка Мутафова да влезе в ”Гинес”

Стоянка Мутафова няма да бъде вписана в Книгата на рекордите „Гинес“ в категорията „Най-възрастна активно играеща на сцената актриса“.

Това става ясно от официалното писмо, изпратено до Българския културен институт в Лондон, които внесоха кандидатурата на българската актриса, съобщи Нова телевизия.

Като причина за отказа е посочено, че в тази категория вече има световен рекорд, който е по-добър от постижението на Мутафова. Става въпрос за бразилската актриса и певица Дерси Гонсалвеш, участвала във филм, когато е на 101 години.

?бразилската актриса и певица Дерси Гонсалвеш
Бразилската актриса и певица Дерси Гонсалвеш

Предложението Госпожа Стихийно бедствие да бъде вписана в книгата с рекордите на Гинес дойде от Съюза на артистите в България през 2015 г. По думите на председателя на Съюза Христо Мутафчиев той не е знаел, че е имало по-възрастна актриса, която играе в киното. Мутафчиев твърди също, че от Гинес са поискали пари, за да дойдат у нас и да проверят дали Стоянка Мутафова играе активно.

Стоянка Мутафова играе за първи път  на сцената на Народния театър през далечната 1945 г., още докато учи в Държавната театрална школа, като дебютът й на първата ни сцена е в спектакъла „Хитрините на Скапен“ от Жан-Батист Молиер, постановка на Стефан Сърчаджиев.

Вижте и

В края на ноември м.г. „Госпожа Стихийно бедствие“ претърпя сърдечна интервенция в „Токуда“, при която й бе поставен стент заради стеснен кръвоносен съд. След близо двуседмичен престой в болницата, легендата на българския театър бе изписана в добро здраве и се върна на сцената.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре