pepsiПроизводителят на Pepsi за България “Куадрант Бевъриджис” АД сменя собственика си. Купувачът е Karlovarské minerální vody, a.s. (KMV), която е най-големият производител на минерална и изворна вода в Централна Европа, съобщиха днес от “Куадрант Бевъриджис” в изявление до медиите.

Сделката подлежи на регулаторно одобрение от страна на Комисията за защита на конкуренцията у нас и се очаква да бъде завършена през първата половина на 2017 година.

“Настоящото придобиване е нова възможност за развитие на компанията и увеличаване на нейния пазарен дял”, коментира изпълнителният директор на “Куадрант Бевъриджис” АД Тамир Шабат.

“Куадрант Бевъриджис” АД е официалната бутилираща компания на продуктите на PepsiCo в България и марките Pepsi, Mirinda, 7up, Evervess, на Pepsi-Lipton International и студения чай с марка Lipton, на Gat Foods и соковете и нектари Prisun.

“Развълнувани сме от влизането си на нов пазар”, сподели Алесандро Паскал, изпълнителен директор на KMV.

“След успешно придобиване на две водещи бутилиращи компании в Унгария ние продължаваме нашата стратегия да развиваме дейността си в други интересни чуждестранни пазари. Щастлив съм от предстоящата сделка в България”, допълва шефът на компанията.

Финансов консултант на KMV по сделката бе Raiffeisen Bank International AG.