5e_npdz81БДЖ организира aтракционно пътуване с парен локомотив от серията 16.27 за Гергьовден, 6 май.

Гергьовската композиция тръгва в 09:40 ч. от Горна Оряховица и ще се движи по маршрут до гара Трявна, със спирки във Велико Търново, Дряново и Бачо Киро – за желаещите да прекарат празничния ден на Дряновския манастир.

Локомотивът е произведен през 1948 г. в Австрия и днес в света се движат само два от тази серия – единият е в България и ще бъде начело на празничния Гергьовски влак, а другият – в Люксембург.

Цената на двупосочния билет със запазено място е 29 лв.

В състава на композицията ще бъде включен и вагонът на Борис ІІІ от „Корона експрес”, който ще бъде разглеждан по време на самото пътуване като музей на колела.

Пътуването е част от новата туристическа програма на БДЖ, която обединява както пътуването с ретро-състави, така и цялостно туристическо преживяване.

Билети за новото пътешествие, организирано от БДЖ, вече се продават на билетните каси на гарите в Горна Оряховица, Велико Търново, Дряново, Трявна, Варна, Русе, Пловдив и София.

След пристигането в Трявна, пътниците ще могат да получат автографи от певицата Хилда Казасян и да си направят селфита както с нея, така и с машиниста Алберт Иванов и неговия екип.

Машинистът на парния локомотив Алберт Иванов/ сн.: БДЖ

Машинистът на парния локомотив Алберт Иванов сн.: БДЖ

По време на пътуването ще се заснема и музикален клип на певицата.

Най-мощният в Европа парен локомотив “Баба Меца” вече направи две атракционни пътувания на Лазаровден и Цветница по маршрут от София до Кюстендил и обратно и до Черепишки манастир.