phpggybb7_559x-Слави Трифонов, Ивайло Вълчев (вляво) и Иво Сиромахов (вдясно) на пресконференцията.

Пак свалиха Шоуто на Слави, Васил Иванов не успя да каже защо напуска Нова тв

Нова тв: Гордеем се с разследванията си, желаем успех на Васил Иванов

Васил Иванов напуска Нова телевизия (обновена)
ДАНС ми казаха, че Сарелска (бел. ред. Дарина Сарелска е директорът на новините в Нова тв) е “къртица” на предаването ми. Това обяви журналистът Васил Иванов, който напусна Нова тв с мотив цензура.

За “къртицата” му разказала прокурорка от спецпрокуратурата, на среща в ДАНС по разследване.

Иванов даде съвместна пресконференция със Слави Трифонов, в чието предаване той разказал за цензурата, но bTV отказа да излъчи точно този епизод снощи с аргумента, че той не отговаря на стандартите на медията, тъй като не дава обратната гледна точка.

Пресконференцията започна в 14 ч. като преиграване на предаването, все едно Слави и гостът му Васил Иванов са в студиото на шоуто. Преди началото на интервюто бе излъчена визитка на журналиста.

От разговора стана ясно, че Васил Иванов се свързал със Слави преди няколко дни. Имал потребност да разкаже някои неща под формата на репортаж, но, по думите му, не можел да го направи в Нова.

Журналистът показа снимка на Сарелска, която само тази пролет му спряла няколко материала. Източниците му го търсели със сигнали, а той не знаел какво да им отговори.

Конфликтът със Сарелска започнал след местните избори през 2015 г., когато ГЕРБ спечелиха вота на много места. Оттогава му казали, че не искат репортажи за кметове и обществени поръчки. В потвърждение на думите си, Иванов пусна запис от свой разговор с Марин Николов – също разследващ журналист в Нова, в който обсъждат въпроса.

Иванов заяви още, че има и други записи с колеги от Нова, при което Слави репликира, че това поведение не е етично. В интерес на обществото е, отвърна Иванов и пусна аналогичен запис с Антон Събев, координатор на „Разследване“, в който колегиално обсъждат какви теми им е било забранено да засягат.

След твърдението си за „къртицата“ Иванов пусна запис от разговор със Силва Зурлева, в който тя потвърждава за срещата в ДАНС и за листче, върху което прокурор посочил името на Сарелска.

Иванов разказа още, че Сарелска е снаха на депутата от ГЕРБ Недялко Славов, който ù бил девер. Двамата са от Златоград. Депутатско дружество получило обществена поръчка за 57 хил. лева. Дал му я кметът на Златоград, на когото бил кум.

При споделянето на тази информация залата избухна в смях и аплодисменти.

След като думата бе дадена на журналистите за въпроси, Канна Рачева попита дали е потърсил всички гледни точки – ръководството на Нова тв и ДАНС. Слави отговори, че не мисли, че има този ангажимент и допълни, че довечера можело пак да го спрат заради разследване за Марешки.