Сега четете
Президентът на Република България Румен Радев с обръщение към българския народ, днес от 17:00

Президентът на Република България Румен Радев с обръщение към българския народ, днес от 17:00

radevДнес на 11 април, в 17.00 часа от  „Дондуков“ 2 държавният глава Радев ще направи обръщение към нацията. Очаква се в него държавният глава да  Преди дни той анонсира, че ще направи обръщение към нацията, в което ще засегне темата за гласуване на българите в чужбина и по-конкретно казуса с отседналостта. Припомняме, че президентът

Росен Плевнелиев задейства възможността да инициира национален референдум през януари 2014 за път път в историята на институцията. Плевнелиев също направи обръщение към нацията.

Вчера Радев обяви, че най-важното е, че вече е поставено началото на дебат по тази тема. Публикуването на проект за поправки в закона за българското гражданство на сайта на министерството на правосъдието за обществено обсъждане предизвика остри реакции от различни страни, като документът скоростно беше оттеглен. Беше уволнен и служител на ведомството, набеден, че е качил проекта, без да е съгласувал това с министъра.

След твърденията, че натискът за изработването на законопроекта е дошъл от президентството, Румен Радев обяви, че няма да мълчи и бездейства, когато се засяга суверенитетът на България.

Медиите и журналистите ще следим развоя на тази важна тема за хилядите бълари зад гренища.
Материалът изготви Магдалена Петкова

Вижте и

източници: dnevnik.bg. „вестник 24 часа

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре