Сега четете
Бойко Борисов предложи на Корнелия Нинова да стане председател на НС, тя отказа

Бойко Борисов предложи на Корнелия Нинова да стане председател на НС, тя отказа

Бойко Борисов е предложил на Корнелия Нинова да стане председател на 44-то Народно събрание заради добрия изборен резултат на социалистите на последните избори. Това съобщи пред журналисти лидерът на ГЕРБ след кратка среща с представителите на БСП в парламента.
Срещата беше по покана на ГЕРБ, за да бъдат обсъдени национални теми като предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС, Брекзит и миграционният натиск.
Получих предложение от Борисов да стана председател на НС, отказах, защото тези един милион българи, които гласуваха за нас, бяха за промяна и няма как с един пост принципните различия да бъдат преодолени, обясни по-късно Нинова.

И от ГЕРБ, и от БСП декларираха, че не са говорили за коалиция и общо управление е невъзможно.
Двете формации са постигнали съгласие, че по две теми трябва да се търси консенсус – председателството на ЕС и националната сигурност – вътрешна и външна. Условието за подкрепа е едно – това съгласие да се случва в българския парламент, заяви Корнелия Нинова.

Тя припомни, че последното правителство на Борисов е отхвърлило опитите дебатите по важни теми да бъдат в НС. Сега, по думите й, от ГЕРБ са приели да се промени този стил на правене на политика и решенията във връзка с председателството и националната сигурност да се взимат в пленарната зала с общи документи.

БСП вече са готови с десет законопроекта в сфери като доходи и бедност, образование, икономика, правосъдие, които ще бъдат внесени още в първите дни от работата на новия парламент.
Нинова обяви, че ще търсят подкрепа от другите политически сили и вероятно ще се получават плаващи мнозинства, както например с преизчисляването на пенсиите.

Предстояло обсъждане с ГЕРБ за разпределението на комисиите и правилника на НС.
Бойко Борисов съобщи, че е поканил на среща и другите парламентарни сили, за да обсъдят важните за страната приоритети като европейското председателство, международните отношения и да синхронизират работата в парламента.

Вижте и

Утре подобни разговори предстоят и с ДПС.

„Мисля, че по темата за сигурността и европейското председателство и такива като храните и българското производство бихме могли да намерим и общи цели в парламента, в новите закони, с промяна на стари, за да работи нормално държавата през следващите месеци и години“, посочи Бойко Борисов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре