Важно за българската държава и българското общество е следващият парламент да има пълен мандат. Това ще означава, че в България ще бъде гарантирана политическата стабилност, което ще позволи да се осъществят всички останали политики в полза на хората. Това заяви в студиото на “Още от деня” избраният за депутат от ГЕРБ Тома Биков.

По думите на Биков в момента има всички условия и новият кабинет да изкара пълен мандат. “Като се има предвид и обстоятелството, че от следващата година ни предстои председателство на ЕС, което със сигурност ни прави по-отговорни да не предизвикваме никакви сътресения в държавата”, каза той.

Биков подчерта, че ГЕРБ иницират срещи с политическите партии, за да обсъдят някои много важни неща, по които трябва се постигне една обща национална позиция: европейското председателство и българските приоритети пред него, ескалиращото напрежение в Близкия изток, напрежението в Украйна и редица геополитически въпроси, касаещи външната политика, по които България трябва да има единна национална позиция.
БНТ1, “Още от деня”