645x344-turkish-officials-confiscate-smuggled-picasso-painting-in-erzurum-1491471642596Картина, за която се предполага, че е на испанския художник Пабло Пикасо, откри полицията в турския град Ерзурум, съобщават местните медии.

След получени сведения от разузнаването на страната, турската жандармерия конфискува платното, за което се смята, че датира от 1939 г. и носи подписа на художника.

При полицейската акция са иззети и три папируса с египетски йероглифи, чиито произход и стойност все още не са ясни. Властите смятат, че картината е открадната от Иракския държавен музей, а трафикантите са възнамерявали да я продадат за 5 млн. долара.

Най-скъпо продадените картини в света Богатите инвеститори от цял свят са похарчили невероятните 57 млрд. долара за покупка на картини през 2014 г.

Задържани са трима души, като разследването и идентификацията на платното продължават.

Миналата година турската полиция откри картината на Пикасо “Жена, решеща косата си”, която беше открадната от колекционер в Ню Йорк. Тогава случай полицаи под прикритие, представящи се за купувачи, арестуваха двама души, след като те са опитаха да им продадат картината за 7 млн. долара.