radan kunevРешението на КЗК, че няма картел на пазара на горивата и мълчанието за собствеността на данъчните складове са ясен знак, че никой не иска да изгони търговците от политиката според Радан Кънев.

Добави, че страната ни има малко време да договори цената на газа с „Газпром“.
„Германия плаща с 40 % по-малко от България“, според Кънев.

Смята, че никой в страната не се занимава с това.

Трета тема, важна за Кънев е Пловдивския панаир. Според него се подготвя схема Гергов да стане собственик на 80 % от панаира и да може да прави каквото си иска.

Смята, че това показва липсата на реформаторска десница. Добави, че трябва да има едно обединение, но да е принципни. „Ако утре излезе някой десен, но му е заключена устата за „Лукойл“, значи е менте“, заяви Кънев. И добави, че ще поискат среща с Герджиков по тези теми.
Мисли, че МС има много силни правомощия за монопола на „Лукойл“ като могат да се наложат пределни цени за горива и всеки търговец да има възможност.

Относно отмененото постановление за бежанците и предложението за уседналост Кънев смята, че се наблюдава ясно бягство от отговорност.

В заключение заяви, че не може да се очакват реформи от управление, в което ключов фактор са Обединените патриоти и се очертава застой.

bTV, “Лице в лице”