Сега четете
Системи за изкуствен интелект и умни услуги на Webit

Системи за изкуствен интелект и умни услуги на Webit

item_webitrusevТехнологии за умни градове, системи с изкуствен интелект, устройства за виртуална и добавена реалност, маркетингови стратегии на най-големите компании в света и невероятни иновации в здравеопазването. Това са само част от нещата, с които ще се сблъскат посетителите на тазгодишния Webit.Festival Europe.

Събитието ще се проведе на 25 и 26 април в София Тех Парк под патронажа на президента Румен Радев, кмета на София Йорданка Фандъкова и Европейската комисия.

Тази година неговото мото е Reinventing Europe’s Future, а 12-те паралелни конференции в рамките на събитието ще представят именно бъдещето на Стария континент и света от гледната точка на някои от найголемите компании в технологичната индустрия.

През двата дни на провеждането си Webit.Festival ще посрещне повече от 5000 посетители от над 90 държави. Сред тях ще срещнете Fortune 500 компании, топ брандове, политици, създатели на едни от най-иновативните бизнеси и най-интересните стартъпи не само в региона, а и в целия свят.

Конференциите в рамките на Webit.Festival се разделят на три основни типа – Бизнес и Иновации (Enterprise), Политики (Policy) и Стартиращи компании (Startups).

В първия посетителите ще имат шанса да научат най-новите тенденции в сферата на Маркетинг и Иновации (Marketing & Innovation Summit), Дигитална трансформация (Digital Transformation Summit), финансови технологии и Блокчейн (FinTech & Blockchain), Големи бази данни и Облачни услуги (Big Data & Cloud), Сигурност и Лично пространство (Security & Privacy Summit), Здраве (Health & Wellbeing Summit), Интернет на всичко (loE Summit) и Софтуерно разработване (Dev Summit).

Конференциите за политики включват Лидерство в дигиталната икономика (Digital Economy Leadership Summit), Мобилност (Mobility Summit) и Технологии за умни градове (Smart Cities Summit).

В същото време сто стартиращи компании от Европа и света ще се надпреварват за голямата награда в състезанието Founders Games инвестиция от 200 000 евро.

Един от основните акценти на тазгодишното събитие ще бъде конференцията за умни градове, която ще бъде председателствана от столичния кмет.

Smart Cities Summit ще събере на едно място кметове и общински администратори от цяла Европа на открита дискусия за основните проблеми пред градските управи в съвременния дигитален свят. На нея ще присъстват кметовете на София, Варна, Стара Загора, Габрово, Видин, Ямбол, Ловеч, Шумен, както и тези на Тирана, Мостар, Риека и други големи градове в Централна и Източна Европа.

Сред лекторите на конференцията са Джонатан Райхентал (ръководител на информационните дейности в Пало Алто), Скот Амикс (изпълнителен директор на Атух+), Малкълм Джонсън (заместник главен секретар на Международния телекомуникационен съюз), Луизела Джани (дигитален директор на Oracle за Европа, Близкия изток и Африка), Артур Туремка (генерален мениджър на MasterCard за Балканите) и други водещи имена в разработването на технологии за подобряване на градската среда.

Основните теми, които ще бъдат засегнати от експертите, са умните услуги, дигиталната трансформация на градската управа, умната енергетика, чистите технологии, технологиите за умна мобилност и транспорт и градските иновации чрез сътрудничество със стартиращи компании.

Вижте и

Тези дискусии ще допълнят конференцията за Лидерство в дигиталната икономика, на която представители на бизнеса и държавните институции ще обсъждат как Европа да върне позицията си на културен и икономически център на западната цивилизация.

По време на Digital Economy Leadership Summit посетителите на Webit.Festival ще видят лектори, като Мартина Ларкин (ръководител на Световния икономически форум за Европа и Евразия), Мартин Кърн (директор на Европейския институт за иновации и технологии), Джон Хигинс (генерален директор на Digital Europe) и Маурицио Роси (основател на H-FARM).

Върхова точка в програмата на първия ден на събитието ще бъде бляскавата церемония за раздаването на годишните Webit AWARDS. С тях ще бъдат отличени най-добрите дигитални проекти, иноватори и интегратори на технологични решения както в България, така и в Централна и Източна Европа.

Както навсякъде по света, журито на Webit AWARDS се състои от десетки от световните лидери в областите на наградите, както и локални представители на асоциации от индустриите, учени и представители на публичния сектор.

 

източник: Кмета.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре