75d6ba27e91002f1a485fc2291fad3c1Пощенска марка “Варна – Европейска младежка столица 2017” бе официално валидирана в петък. Цената на марката е 1 лев и тя може да бъде закупена от Централната поща в града.
Със заповед на министъра на транспорта тя ще бъде пусната в употреба със специален пощенски печат. Тиражът е 11 000 броя, съобщи Георги Янакиев, регионален директор на управление „Североизточен регион“ на „Български пощи“ ЕАД.  Автор на марката е проф. Георги Янков.

Преди валидирането на марката представители на общината се срещнаха с гости от бивши или бъдещи Европейски младежки столици, пред които бяха представени част от инициативите от програмата на “Варна – Европейска младежка столица 2017″.

На срещата присъства и евродепутатът Емил Радев. Чрез него, ръководството на община Варна отправи покана към председателя на ЕП Антонио Таяни да посети морската ни столица през тази година.

С валидирането на марката и срещата започва тридневен пролетен фестивал от програмата за “Варна – Европейска младежка столица 2017″.