Сега четете
Радев: Няма да мълча, когато се засяга суверенитетът на България

Радев: Няма да мълча, когато се засяга суверенитетът на България

radevСайтът на държавния глава оповести позицията на президента Румен Радев по отношение на проекта на Закон за допълнение на Закона за българското гражданство.

Няма да мълча и бездействам, когато се засяга суверенитетът на България, заявява президентът.

В последните дни ескалира напрежение по отношение на проекта на Закон за допълнение на Закона за българското гражданство и предвидените промени в други закони.

Още в началото на своя мандат заявих, че няма да мълча и бездействам, когато се засяга суверенитетът на България. Станахме свидетели на засилващи се опити за външно вмешателство в нашия изборен процес.

В последната предизборна кампания партиите се наддаваха с радикални предложения, включително за отмяна на двойното гражданство. Но след вота, загърбиха темата.

Проблемът обаче е налице. Той може да бъде решен само със закони, които гарантират както конституционните права на българските граждани, така и сигурността и независимостта на българската държава.

Вижте и

Напомням, че България е парламентарна република и всички закони се приемат в Народното събрание.

Президентът не внася законопроекти, но това не означава, че не е съпричастен и отговорен към особено важните за обществото и националната сигурност проблеми, казва в заключение държавният глава.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре