TEDxAUBG111 лектори от 9 различни страни ще бъдат част от TEDxAUBG. Събитието обединява лектори от България, Германия, Молдова, Америка, Турция, Гърция, Мексико и Виетнам. Те ще имат възможността да представят своите идеи пред студенти, професори и гости на тазгодишната конференция в Американския университет в България. Събитието от популярния формат ще се състои на 8 април от 11.00 часа в театъра “Д-р Карл Джераси” в Студентски център “Америка за България”.

Събитието се организира от студенти на Американския университет в България с подкрепата на TEDx. То ще се проведе за шеста поредна година през пролетта на 2017. Темите на лекциите включват изкуство, връзки между хората, екологични тенденции в бизнеса, мода, религия и култура, психология, предприемачество, сила на сензациите в медийния свят и други. Този широк спектър от теми позволява на студентите да получат нови знания и опит, а преподавателите и останалите гости да срещнат вдъхновяващи идеи.

Един от хората, които ще се качат на сцената, е Ву Нгуен, който е обиколил света, сменил много професионални поприща, а в момента развива свой ресторант в центъра на София. Той ще говори за неговия поглед върху предприемачеството и влиянието му върху начина на живот.

Сцената ще завладее и Джовани Верела-Ферейра, човекът зад “The Artidote”, платформа в социалните мрежи, която цели да култивира себеосъзнатост и емпатия чрез представяне на визуални и текстови истории. Популярната българска изпълнителка Сантра също ще бъде част от събитието.

Какво ще  разкажат останалите лектори предстои да се разбере в театъра на Американския универститет в България.