Сега четете
Герджиков отрича натиск за промени в Изборния кодекс

Герджиков отрича натиск за промени в Изборния кодекс

Върху правителството не е упражняван натиск за промени в Изборния кодекс. Това обяви служебният министър-председател Огнян Герджиков, цитиран от Нова телевизия.

Припомняме, че се разрази скандал около промени в Закона за българското гражданство и внесените с него промени в Изборния кодекс. Предложението ограничаваше нашите сънародници зад граница да гласуват за парламент и за президент, ако не са живели в страната 3 месеца преди вота. Вчера правосъдният министър спря Проекта на Закон за допълнение на Закона за българското гражданство.

Заради промените бе уволнен директорът на дирекция „Съвет по законодателството“ Любомир Талев. Той е категоричен, че текстът за уседналостта е предложен от президента Румен Радев. По думите на Талев, президентът е казал, че е важно и спешно законопроектът с текстовете за уседналост да се приеме от служебния кабинет и да се предложи на Народното събрание, защото иначе ДОСТ ще влязат в парламента на следващите избори.

Герджиков коментира и отменената наредба за бежанците, която предизвика отрицателни коментари в Брюксел. Той обясни, че тя ще бъде заменена от нова в близките дни.

Кореспондентката на БНР в Разград допълва, че премиерът определя предложенията за промени в изборното законодателство като прибързан ход от страна на правосъдното министерство. Герджиков е категоричен, че няма пръст в този въпрос. Той отбеляза, че не че няма разум да се помисли за промени в изборното законодателство, но това не е най-подходящият момент и не е най-подходящото нещо, което е трябвало да бъде обявено публично.

Вижте и

Според Огнян Герджиков нещата ще се регулират, но точните ходове са други.

Запитан за бъдещето на магистрала „Струма“, Герджиков обясни, че въпросът не е приоритет на служебното правителство предвид краткия му времеви хоризонт от няколко седмици. Това ще се решава от новия кабинет.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре