Скандал в Холандия. Деца оцветяват книжка с Хитлер. Изданието е разпространено във верига магазини, но след оплаквания на родители бе незабавно изтеглено.

Plaatje uit kleurboek. “…ondanks meerdere controles op inhoud over het hoofd gezien” zegt Kruidvat. Hoe dan?

За скандалните детски книжки за оцветяване се разбра чак след като възмутени родители протестираха в социалните мрежи и се оплакаха пред управата на веригата магазини. Една от рисунките в детската книжка изобразява Адолф Хитлер с пречупен кръст на ръкава и вдигната ръка за нацистки поздрав.

Niederländisches Unternehmen verkaufte zu den Themen “Fussball” & “Schlösser”. In beiden war . http://www.bild.de/news/ausland/adolf-hitler/malen-nach-buchstaben-skandal-um-hitler-malbuch-fuer-kinder-in-holland-51173964.bild.html?wtmc=twttr.shr 

Photo published for Malen nach Buchstaben in den Niederlanden - Skandal um Hitler-Malbuch für Kinder

Malen nach Buchstaben in den Niederlanden – Skandal um Hitler-Malbuch für Kinder

Adolf Hitler zum Ausmalen: Eine niederländische Warenhauskette hat Ärger wegen eines Kindermalbuchs mit einer Hitler-Figur.

bild.de

Фигурата на Хитлер е разделена на много малки полета, които трябват да бъдат запълнени с различни цветове. След оплакванията на клиенти, търговската верига незабавно изтегли книжката от магазините си.

Говорителят на компанията заяви, че дълбоко съжаляват за този инцидент. Той определи картинката като напълно неуместна в детските книжки.

with image pulled from stores (from @AP) http://apne.ws/2odiD7i 

https://storage.googleapis.com/afs-prod/media/media:4d9615477a8e4a169f02c3110057c639/800.jpeg

Coloring book with Hitler image pulled from Dutch stores

THE HAGUE, Netherlands (AP) — A chain of Dutch stores has apologized after inadvertently selling children’s coloring books featuring an image of Adolf Hitler. The Kr

apnews.com

От търговската верига  ще направят разследване, за да научат как се е стигнало да неприятния инцидент. Книжките са били пуснати в продажба от понеделник 3 април и веднага са изтеглени, съобщават още от компанията.

От там уверяват, че ще върнат парите на гражданите, които са купили от неуместните книжни издания.