Вторият сезон с изпълнителни продуценти Морган Фрийман, Лори Маккриъри и Джеймс Янгър от Revelations Entertainment ще се излъчи премиерно на 16 април (Великден) от 21:55 ч. по National Geographic

NEW YORK CITY, NY - Morgan Freeman interviews Rinpoche Tulku Lobsang, Tibetan Buddhist Tantryana Master, after his brief warm up in the back patio of Minus 5 Icebar. (Photo Credit: National Geographic/Reza Riazi)

NEW YORK CITY, NY – Morgan Freeman interviews Rinpoche Tulku Lobsang, Tibetan Buddhist Tantryana Master, after his brief warm up in the back patio of Minus 5 Icebar. (Photo Credit: National Geographic/Reza Riazi)

Предсказатели, духовни прозрения и задгробен живот – има мистерии, стари като света. National Geographic и Revelations Entertainment търсят отговори на някои от най-големите въпроси, които човечеството си задава във втория сезон на номинираната за „Еми“ поредица „Историята за Бог с Морган Фрийман“, чиято премиера ще се излъчи като специална великденска програма на 16 април от 21:55 ч. Фрийман отново ще поведе зрителите по следите на всеобщата способност за вяра и общуване през погледа на големите световни религии, науката, антропологията и археологията. Поредицата, наречена „изумителна“ от The Wall Street Journal и „просветляваща” от MediaPost, ще се излъчи по National Geographic в 171 държави на 45 езика.

„Едно от нещата, които най-много обичаме в работата си върху тази поредица, е да откриваме взаимосвързаните страхове, които всички човешки същества по света споделят, независимо от културата, вярата или идеологията им, когато стане дума за разбирането на някои от най-големите мистерии на живота“, казва Морган Фрийман. „Надявам се, че с продължението й отново ще забавляваме и информираме зрителите, но също така и че ще създадем диалог, който ще ни позволи да разберем по-добре съседите си, различните от нас, както тук в САЩ, така и по целия свят.“

Всеки от епизодите във втори сезон изследва различна голяма тема: „Избраният“, „Божествена намеса“ и „Ад и рай“. Втрите новиепизода Фрийман се среща с различни личности, религиозни водачи, учени и археолози, които помагат да се осмислят тези необхватни теми, включително:

·         9-годишно момче, будистки духовен учител, което тибетски монаси смятат за прероден лама.

·         Вожда Арвол Търсещият Кон, пазителят на Свещената лула на мира на племената Накота, Лакота и Дакота.

·         Кенет Бей, християнски мисионер, държан като пленник две години в Северна Корея.

·         Жена, чието сърце спира за повече от 8 минути, която описва в големи детайли усещането за небесния рай, което е изпитала.

·         Физикът Ард Луис, който вярва, че можеш да откриеш Бог в научното знание. Колкото по-дълбоко се впуска в изследванията си, толкова повече вижда знаци за божественото.

·         Посещение в църква, където поклонниците възхваляват Бог на различни езици.

·         Археологическа екскурзия до наскоро открити рисунки на Рая и Ада от древни предшественици на племето Чероки.

BETHESDA, MD - Former North Korean prisoner and Christian Minister Kenneth Bae shares his experience with Morgan Freeman inside the Concord Saint Andrews United Methodist Church. (Photo Credit: National Geographic/David Kraemer)

BETHESDA, MD – Former North Korean prisoner and Christian Minister Kenneth Bae shares his experience with Morgan Freeman inside the Concord Saint Andrews United Methodist Church. (Photo Credit: National Geographic/David Kraemer)

Поредицата ще ни отведе на някои от най-свещените места на планетата, в това число храмовия комплекс Ангкор Ват в Камбоджа, построен през 12 век като модел на хиндуисткия рай; Кулата на Дявола в Уайоминг, която племето Лакота боготвори; подводните пещери на маите в Мексико, които те вярвали, че са портали към Рая и Ада; Златния храм в Амристра, Индия, най-святото място за сикхите; ще присъстваме и на религиозния празник Мескел в Етиопия, когато се почита откриването на истинския кръст от Елена, майката на римския император Константин.

Епизодите от втори сезон на „Историята за Бог с Морган Фрийман“ включват:

„Историята за Бог с Морган Фрийман: Избраният“

Почти във всяка вяра присъства фигура, чиито последователи смятат, че е специално посочена от Бог. Мюсюлманите имат Мохамед. Християните имат Исус. Евреите имат Авраам и Мойсей. Защо се обединяваме около тези избраници и как те ни напътстват във вярата ни? Морган Фрийман предприема търсене на избраните, които стъпват по земята в наши дни, включително американско момче от предградията, за което вярват, че е прероден будистки лама, приемал различни тела вече 500 години.

„Историята за Бог с Морган Фрийман: Ад и рай“

Какво са Раят и Ада? Чакат ни в отвъдния живот или ги има тук и сега? Хора от всякакви религии и произход са се опитвали да разберат това вече хиляди години. Морган Фрийман е решен да научи как тези невиждани места са променили начина, по който живеем, като се потапя в подземния свят на старото местно население в Америка, изследвайки феномена екзорсизъм и дарбата да говориш на божия език и срещайки се с жена, която вярва, че е виждала Рая.

„Историята за Бог с Морган Фрийман: Божествена намеса“

Напълно ли сме изключили Бог от модерния си начин на живот или все още има специални мигове, когато божественото избликва и става видимо? Морган Фрийман се среща с човек, почувствал божието присъствие на черния 11 септември, научава как мюсюлманите чуват гласа на Господ в Корана, запознава се и с представители на племе, които вярват, че могат да насочват лечебната божествена сила, както и с физик, който е уверен, че науката ще го отведе до Бог.

„Историята за Бог с Морган Фрийман“ е продукция на Revelations Entertainment за National Geographic. Изпълнителни продуценти за Revelations Entertainment са Морган Фрийман, Лори Маккриъри и Джеймс Янгър. За National Geographic изпълнителен продуцент е Майкъл Дж. Милър, Кевин Тао Мос е  вицепрезидент „Продукция и развитие“, а Тим Пасторе президент „Оригинална продукция и програма“.

 

# # #

Revelations Entertainment

Revelations Entertainment разкрива истини. Създатели на компанията са носителят на „Оскар“ Морган Фрийман и номинираната за „Еми“ продуцентка Лори Маккриъри. Двамата са начело на екип от професионалисти,  които създават интересна, провокативна и универсална като послание телевизионна и филмова продукция. Последният им проект е хитовият сериал за CBS „Madam Secretary” с участието на Теа Леони. Сред предишните им успешни заглавия са телевизионната поредица „В червеевата дупка с Морган Фрийман“ с три номинации за „Еми“ и филмът „Несломим“, донесъл на Фрийман номинация за „Оскар“

За National Geographic Channels

National Geographic Channels са отделите за телевизия и продукция на National Geographic Partners, съвместно предприятие на 21st Century Fox и National Geographic Society. Като световни лидери в предаванията за наука, приключения и изследвания, каналите включват National Geographic (NG), Nat Geo WILD, Nat Geo People и Nat Geo MUNDO. Освен това те управляват вътрешното подразделение за продукция National Geographic Studios. Каналите подкрепят стремежа на National Geographic Society към открития, опазване на природата и обучение с увлекателни, иновативни предавания и първокласни таланти от целия свят, а приходите им допринасят за мисията на организацията. NG достига до повече от 440 милиона домакинства в 171 държави и се излъчва на 45 езика, a Nat Geo WILD се разпространява в 131 държави на 38 езика.  National Geographic Partners са водещи в социалните медии с повече от 250 милиона почитатели на страниците си. Само във Facebook NG има над 55 милиона последователи. За повече информация посетете www.natgeotv.com.