Сега четете
Днес Хийт Леджър щеше да навърши 38 години

Днес Хийт Леджър щеше да навърши 38 години

24235Актьорът почина на 22 януари 2008-ма година

Хийт Андрю Леджър е австралийски филмов актьор роден на 4 април 1979 г. в Пърт, Западна Австралия и починал на 22 януари 2008 г. в Ню Йорк, САЩ.

Леджър има ирландски и шотландски произход. Живее в Западна Австралия до навършването на 16 години, след което напуска училище и се премества в Сидни с приятеля си Тревър Дикарло.

През 1999 г. Леджър започва снимките на холивудския филм „10 неща, които мразя у теб“, като в същото време има главна роля в австралийския филм „Две ръце“ с режисьор Грегор Джордан. Леджър изиграва запомнящи се роли в „Патриотът“ , където партнира на Мел Гибсън, „Като рицарите“, „Бандата на Кели“, „Господарят на греха“ и „Братя Грим“.

Хомосексуалната драма „Планината Броукбек“ се превръща във връх на кариерата на Леджър. За главната си роля във филма на Анг Ли получава номинация за Оскар и Златен глобус за „Най-добър драматичен актьор“. В лентата играе ролята на овчар от Уайоминг, който има любовна връзка с Джак Туист.

Вижте и

Един от последните филми, в които Хийт Леджър участва, е номинираният за Оскар „I’m Not There“. Там той е един сред няколкото актьори, пресъздаващи образа на певеца Боб Дилън.

Последната завършена лента с участието на актьора е „Черният рицар“ на режисьора Кристофър Нолан, продължението на „Батман в началото“. Леджър изиграва ролята на Жокера, която в първата лента е пресъздадена от Джак Никълсън. През ноември, в интервю за „Ню Йорк таймс“, актьорът заявява, че ролята го е изтощила и не успява да спи повече от два часа на денонощие, защото не можел да спре да мисли за снимките. Тогава той споменава, че едно сънотворно хапче не му стига и е принуден да взема второ, за да поспи поне час, припомня „Блумбърг“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре