Сега четете
Атентаторът в Санкт Петербург е руски гражданин от Киргизстан

Атентаторът в Санкт Петербург е руски гражданин от Киргизстан

58Това заяви представител на Държавния комитет за национална сигурност (ДКНС) на тази бивша съветска република в Централна Азия, цитиран от РИА Новости.

Потвърждаваме, че предполагаемият атентатор е роденият в Киргизстан през 1995 г. и гражданин на Русия Акбаржон Джалилов. Той е родом от град Ош„, съобщи представител на пресслужбата на Държавния комитет за национална сигурност на Киргизстан.

Киргизките спецслужби сътрудничат с руските във връзка с взрива в метрото, поясни техен офицер, цитиран от Интефакс.

По-рано Киргизстан е получил от Русия официално искане да идентифицира заподозрения.

В социалните мрежи пък вече изтече снимка на Акбаржон Джалилов, който само два дни преди атентата е навършил 22 години.

От Министерството на извънредните ситуации на Русия съобщиха, че взривът е избухнал в третия вагон на мотрисата в 14.53 ч. вчера (московско време).

Окончателно опровергани са сведенията, че терористът бил младеж от Казахстан. Той не и мъжът на разпространената снощи снимка.

Киргизстан – преобладаващо мюсюлманска бивша съветска република в Централна Азия с население от 6 милиона души – е близък политически съюзник на Русия, припомня Ройтерс. В страната има руска военна база.

Вижте и

По-рано днес представител на властите в друга република от бившия СССР – Казахстан, потвърди, че руски гражданин от средноазиатски произход е заподозрян за атентата.

Нургали Билисбеков, зам. -председател на казахстанския Комитет за национална сигурност (КНС), уточни, че заподозреният е роден в Централна Азия, но не е от Казахстан. Той категорично опроверга твърденията за студента Максим Аришев.

Мъжът, заснет от наблюдателна камера и подозиран за участие в атентата, сам се е явил в полицията и е заявил, че няма нищо общо с експлозията.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре