full_tablet_d1f5a8be-b3bc-4be4-81ee-e4e59063c2a4Кабинетът “Борисов-3” вече е договорен! Това съобщиха за “БАНКЕРЪ” няколко сигурни източника от партийните централи. Всичко е станало след телефонни разговори на лидера на ГЕРБ от Малта с лидерите на останалите парламентарно представени формации. Унгарският премиер Виктор Орбан лично е давал съвети на Бойко Борисов, както се вижда и от снимката.

Формулата на новия кабинет е взаимствана от европейското председателство – той ще е на ротационен принцип. За да няма спор около премиерския пост, лидерите на ГЕРБ-Бойко Борисов и на БСП – Корнелия Нинова ще се сменят на поста министър – председател на всеки шест месеца. За да няма взаимни обвинения в злоупотреби, Борисов ще управлява с министри, излъчени от БСП, а Нинова – с такива, посочени от ГЕРБ.

Патриотите, тъй като са готови да управляват, както с ГЕРБ, така и с БСП, ще подкрепят новия кабинет. Условията им са от Турция автобусите да докарват млади момичета, а не баби, които Валери Симеонов да избутва обратно, а на Волен Сидеров да бъде разрешен достъп по всяко време до НАТФИЗ.

ДПС, както обикновено е готово да кумува на всяко едно правителство. Условията на Движението са скромни – на депутата Делян Пеевски да бъде разрешено да притежава абсолютно всички медии в България, тъй като няколко от тях все още му създават проблеми, както и да може да фалира която си пожелае банка в страната. От другите партии възразили, че то и сега си е така, но хората на Доган настояли всичко да се официализира за пред Европа.

Марешки също не е пропуснат. Лидерът на “Воля” получава правото ексклузивно да снабдява с необходимите хапчета всички свои колеги в парламента. Той пожелал да зарежда с бензин и парламентарните мерцедеси, но от другите партии учтиво отказали.

Договорено е първото решение на новия кабинет да е спешно изграждане на стена по цялата граница с Румъния. Така хем българите няма да гледат какви заплати взимат комшиите, хем никой от антикорупционната прокуратура в северната ни съседка да не може да припари в България.

http://www.banker.bg