Image_6148357_126“Иван Гарелов продължава да вдъхва доверие и респект у хората, които го слушат” – това казва президентът Петър Стоянов за Мистър Панорама, с когото пази приятелски отношения.

Думите на Петър Стоянов ще прозвучат в предаването “Търси се” по Би Ти Ви утре, 2 април, от 11 ч. Водещите Нели Хаджийска и Меги Димчева правят портрет на известния тв водещ и за първи път показват различен негов образ – трогнат, просълзен от думите на неговите ученици, близки и приятели.

Петър Стоянов казва още за Гарелов: “Най-голямото негово достойнство е, че за разлика от много свои колеги от онова време той схвана много добре промените, които настъпиха в България през 1989 г., и безрезервно подкрепи европейската и атлантическата ориентация на България. В това отношение Гарелов постъпи като широко скроен журналист, с балансиран подход. Това беше много важно за балансиране на прехода, като хората бяха свикнали с него и неговата “Панорама” от времето на комунизма още. И така неговата очевидна подкрепа на новото, което се случваше в България, даде възможност на много хора от неговото и от моето поколение да преориентират своите позиции.

“Панорама”, чийто създател беше той, продължава. Това означава, че Иван Гарелов е склонен да даде своя опит и знания на млади хора – да създава хора, да бъде отворен, да бъде щедър.”
Особено емоционална ще бъде срещата на Гарелов с дъщеря му Калина, която разказва, че през последните години близостта с баща и става все по-силна.
За любовта в живота на Иван Гарелов зрителите ще разберат от неговата съпруга Донка Стамболийска, с която са неразделни от мига, в който са се запознали.