Сега четете
Меси се защити с писмо до ФИФА

Меси се защити с писмо до ФИФА

maradona-mЛионел Меси отрече да е обиждал съдията на мача Аржентина – Чили. Той направи това с официално писмо до ФИФА, с което обясни, че между него и страничния рефер е имало дружеска закачка, но не и обидни реплики. Припомняме, че ФИФА санкционира Меси да не участва в четири срещи на Аржентина и да плати 10 000 шв. франка глоба заради поведението си.

„Отричам обвиненията, че съм обиждал страничния съдия. Той е бразилец и много добре разбра какво му казвам. Дори си говорихме дружески. Казаното от мен не беше обидно, но ако той го е приел така, се извинявам“, написа Меси.

Според медиите, от ФИФА дори не са уведомили аржентинската футболна асоциация за решението си, преди да го публикуват на сайта си. Тогава журналистът Гонса Ступененго разпространи твърдението, че аржентинската легенда Диего Марадона е лобирал за тежкото наказание. Дон Диего пък се защити пред радио „Ла Орал депортива“.

„Санкцията на Меси е преувеличена. В американския футбол играчите си закриват устите с ръцете си, а случилото се с него и съдията беше видно, каза той. – Отсъствието му беше ключово в мача с Боливия. Все едно Португалия да играе без Кристиано Роналдо. Боли ме, когато казват, че съм допринесал за наказанието от четири мача. Кълна се в Господ, че нищо не знаех. Започнах разследване и разбрах, че действията за това произтичат от КОНМЕБОЛ“, коментира легендарната десетка.

Вижте и

„Ще говоря с Инфантино, защото това е ужасно. Обаждах се на Меси многократно, за да поговорим, но той така и не ми отговори. Той е страхотен човек, който никога не се оплаква. Лео е като плюшено мече в отношенията си със съотборниците си“, допълва Марадона.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре