Снимката е илюстративна ах. Любословие

Снимката е илюстративна ах. Любословие

Собственик на куче е бил убит от домашния си любимец по време на интервю за Би Би Си, предава британската телевизия ITV.

41-годишният мъж е бил нападнат от своя Стафордширски бултериер вечерта на 20 март в апартамента си в Лондон, където според информацията екип на Би Би Си е подготвял да снима документален филм.

Репортерите от снимачния екип повикали линейка и Марио Перивойтос бил откаран в болница, където починал 2 часа по-късно.

Говорител на BBC заяви, че за момента не може да говорят, защото се води разследване.

Съседите на пострадалия разказват, че го познават от дълго време.

В деня на инцидента от апартамента на Марио се чул шум. Според съсед от долния етаж, когато Марио бил нападнат, започнал да крещи за помощ.

Друг човек, живеещ в същата сграда, каза, че кучето не напада Марио за първи път.

Преди 5-6 месеца той отново бил нападнат, тогава кучето ухапало Марио по краката.

“Чувах го как вика да го махнат от него. Крещеше наистина много. Той кървеше много от врата”, казва 52-годишният Джеф Морган, също съсед.

 

Други съседи описват Марио като хаотичен. Някои от прозорците на апартамента му били заковани, а когато някой идвал при него, той го допускал само до входната врата.

Перивойтос живял сам в апартамента от една година, когато майка му отишла в дом за възрастни хора.

Негова близка приятелка казва, че той е имал проблеми с наркотиците от известно време.

“Обичаше много кучето си. Ако той излезе някъде, кучето започваше да плаче за него. Грижеше се за животното. Когато не е имал пари, за да го нахрани, винаги му помагах. Той беше умно момче. Помагаше ми за компютрите, но Марио се забърка с неправилните хора”, разказва познатата на 41-годишният мъж.

Въпреки всичко, Марио обичал много кучето си, допълва тя.

Аутопсията показва, че мъжът е починал от хиповолемичен шок и увреждане на дихателните пътища.