Сега четете
Шест партии в парламента, ГЕРБ води

Шест партии в парламента, ГЕРБ води

ГЕРБ е първа на изборите с около 4% преднина пред БСП и в парламента влизат още четири политически сили : ДПС, „Обединени патриоти“, „Воля“ и коалиция „Реформаторския блок – Глас народен“. Това показват данни от екзит пол, обявени в края на изборния ден. Към момента резултатът на коалиция на РБ се колебае около 4-те процента. Ако Реформаторите влязат в 44-то Народно събрание, ГЕРБ ще е в състояние да повтори управленската формула от предходния парламент в коалиция с Реформаторите и „Обединени патриоти“ (НФСБ, ВМРО, „Атака“), които на тези избори се класират трети и изместват традиционния балансьор ДПС, но за управленско мнозинство ще е нужна подкрепата на поне още една политическа сила (най-вероятно „Воля“).

По данни от екизтпол на „Алфа рисърч“ резултатите са:

ГЕРБ: 32.2%

БСП: 28.0%

Обединени патриоти -9.7%

ДПС: 9.5%

Воля: 5.1%

Реформаторски блок-Глас народен 4.0%

Да, България: 3.1%

Нова Република: 2.9%

„АВБ- Движение 21“: 2.5%

ДОСТ: 2.1%

Според прогнозата на „Алфа рисърч“ ГЕРБ ще има 86-88 депутати; БСП – 75-77; „Обединени патриоти“- 25-27, ДПС – 25-27; „Воля“- 13-15, „РБ-ГН“ – 10-11.

Данните на „Галъп интеренешънъл“ са сходни, но с тази разлика, че коалицията на Реформаторския блок е под четирите процента:

ГЕРБ: 32.8%

БСП: 28.7

Обединени патриоти -8.7%

ДПС: 7.3%

Вижте и

Воля: 4.5%

Реформаторски блок-Глас народен 3.5%

Да, България: 3.5%

Нова Република: 2.9%

„АВБ- Движение 21“: 2.6%

ДОСТ: 2.4%

Извънредните парламентарни избори тази неделя преминаха под знака на почти истеричната кампания в последните дни от „турска заплаха“ и остро противопоставяне между ГЕРБ и БСП, което не дава шанс за голяма коалиция между първите две партии.

Тази година за пръв път няма международен пресцентър в НДК, а ГЕРБ, БСП и ДПС предварително заявиха, че ако дават пресконференции в изборната нощ, това ще става в партийните им централи.

*Очаквайте подробности

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре