Сега четете
Български учител с втора награда на образователен форум на Microsoft

Български учител с втора награда на образователен форум на Microsoft

Anthony-SalcitoБългарски учител спечели втората награда на образователния форум Microsoft Global Eductators Exchange, който се проведе в Торонто, Канада, съобщиха от „Майкрософт България“. Росен Ралчев преподава в 164 Испанска езикова гимназия „Мигел де Сервантес“ в София. Той е работил в екип с учители от ЮАР, Шри Ланка, Чехия и Индонезия.

„Фокусът на моя отбор беше как да подобрим индивидуалния подход при работа с деца със специални образователни потребности. Проектът ни се състоеше в добавяне на нови функционалности в Microsoft Forms. Работихме върху възможност за създаване на банки с въпроси с опция към тях да се добавят тестове, които се определят на случаен принцип от приложението и са различни за всеки ученик. Също така работихме по внедряване на опция за Text-to-speech в приложението за равен достъп на деца със зрителни проблеми“, разказа Росен Ралчев.

Microsoft Global Educators Exchange събира на едно място преподаватели от 83 държави, които споделят успешните си учителски практики и обсъждат нови идеи в образованието. В тазгодишното издание на форума взеха участие над 50 преподаватели от 18 страни в Централа и Източна Европа. Те работиха по проекти, свързани с дигиталната трансоформация в образованието, персонализиране на учебните процеси и интегрирането на STEM в учебния материал.

В рамките на седмица преподавателите работят съвместно, за да индентифицират належащи проблеми в образованието и представят идеите си за тяхното разрешаване пред жури, което селектира най-иновативните проекти. Освен от България, сред наградените са и преподаватели от Сърбия, Литва, Чехия, Русия, Словения, Кипър, Азербайджан, Малта, Хърватска, Украйна, Словакия и Армения.

Вижте и

Освен Росен Ралчев, във форума взеха участие още четирима учители от България – Величка Дафчева от ОУ „Райно Попович“, Карлово, Таня Сребрева от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ Първомай, Гергана Петрова от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, Хасково), Иван Гьонов от 9 Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“, София.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре