Сега четете
Disney трябва да плати $3,8 млн. за незаконно удържани заплати

Disney трябва да плати $3,8 млн. за незаконно удържани заплати

8912d5a0b0c472d3c72bb92b99e52e7fСлед искане на контролните органи в САЩ американският конгломерат Disney се е съгласил да плати около $3,8 млн. за извършени нарушения на трудовия кодекс и незаконно удържане на част от работните заплати на своите служители. Това е съобщил представител на районния отдел на трудовия департамент на САЩ в Джаксънвил (Флорида) Дениъл Уайт предават американските и световни медии.

 

По неговите думи по-голямата част от тази сума ще отиде основно за възнаграждения на над 16 хил. служители на парковете и курортите на територията на развлекателния комплекс Disney World във Флорида, чиито права са били системно нарушавани.Властите са установили, че компанията често е удържала част от заплатите на сътрудниците си, в резултат на което получаваните от някои от тях суми даже са били под нивата на минималния размер на трудовите възнаграждения (MPOT), който на федерално ниво в САЩ е в размер от $7,25 на час. Освен това от Disney периодически са отказвали да заплащат премии за положен извънреден труд.

 

Вижте и

„Работодателите не могат да удържат работни заплати, така че доходите на служителите им да падат под минималните нива. Също така следва да бъдат изплащани и допълнителни възнаграждения за труд извън работно време“, се казва в изявлението на Уайт.От Disney са сътрудничели на властите при разследването, но от мениджмънта на компанията отказват коментар.

bloombergtv.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре