Сега четете
Има ли намеса на Турция в изборите ни или се създава ненужна истерия?

Има ли намеса на Турция в изборите ни или се създава ненужна истерия?

veleva vs joteva„Ставаме свидетели на висока степен на напрежение между Ердоган и Европа. Ние се намесваме в това като част от Европа и като съседна страна на Турция. Нашето положение е най-сериозно. За първи път у нас се създаде една партия, която е проекция на самия Ердоган и това никой вече не го крие. Ако до преди един месец само си говорихме за това, след тези изявления на турските министри и активната намеса на посланик Сюлейман Гьокче в България е ясно, че ДОСТ е проекция на Ердоган и неговите амбиции за завладяване на Европа”, заяви в „Събуди се” журналистът Валерия Велева.

„Вероятно знаете, че идеята му е за 100 годишнината от Османската империя едва ли не тя да си възстанови границите. А това е 2023 година”, поясни тя.

Велева е на мнение, че България е закъсняла с действията си, защото арестуваните турци са били следени отдавна. Според нея напрежението между България и Турция няма да стихне след изборите.

„Провокацията на ДОСТ ще продължи, ако тази партия влезе в парламента”, допълни тя.

„Създаде се една истерия, която идва малко повече. Нищо не е чак толкова драматично, колкото се опитваме да го изкараме. Границата ни се охранява добре, а амбициите на Ердоган за Европа не са от тези дни”, на мнение е Бетина Жотева, член на СЕМ и бивш говорител на МВнР.

„България има ясна и твърда позиция по отношение на намесата на Турция в българските избори и това беше достатъчно ясно показано. Просто се създава ненужна истерия”, допълни Жотева.

Вижте и

Нова телевизия, „Събуди се“

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре