Сега четете
Тръмп държи на думите си, че правителството на Обама го е подслушвало

Тръмп държи на думите си, че правителството на Обама го е подслушвало

Тръмп държи на думите си, че правителството на Обама го е подслушвало

Президентът на САЩ Доналд Тръмп държи на думите си, че правителството на Обама е подслушвало телефоните му по време на предизборната кампания през 2016 г., заяви Белият дом. Същевременно трима високопоставени конгресмени отхвърлиха твърдението на Тръмп, предаде Ройтерс.

Водещите конгресмени от Републиканската и Демократическата партия в комисията по разузнаване на Сената на САЩ заявиха, че не са видели нищо, което да показва, че небостъргачът „Тръмп тауър“ в Ню Йорк е бил следен, както написа президентът в Туитър на 4 март.

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър обаче направи яростна защита на твърдението на Тръмп по време на брифинг за медиите, като се позова на медийни съобщения, в които се говори за събиране на данни от разузнавателните служби за възможни контакти на приближени на президента и Русия по време на кампанията.

„Няма съмнение, че през цялото време са били използвани техники за следене“, каза Спайсър.

Когато започнаха да му се задават настоятелни въпроси за още доказателства, той заяви, че медиите обръщат прекалено голямо внимание на изказвания, които омаловажавали твърдението на Тръмп за следене. Спайсър също така посочи, че репортерите не са наблегнали достатъчно на изказванията на представители на властите, в които се опровергава наличието на свидетелства за каквото и да било тайно съглашателство между Русия и предизборния щаб на Тръмп.

Вижте и

Любословие по медии/Банкер

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре