Снимка: Webcafe.bg

Снимка: Webcafe.bg

Бойко Борисов видя в посланието на почетния председател на ДПС опит за “отваряне на врата за следизборна коалиция с партиите, които имат патриотична насоченост”..

“Прегледах сутринта изявлението на Ахмед Доган. Когато говори той, аз се опитвам да разчета между редовете какво иска да каже. За всичко е видно, че Турция като държава се опитва да налага дневния ред не само в България, а и в цяла Европа.

Г-н Доган подхваща този проблем като сериозен и като реална опасност. Между редовете той ни казва, че ДПС е патриотична партия, при която, ако стане проблем с бежанците и Ердоган ги изпрати към България, българските турци ще застанат срещу подобна политика на Турция.

Между редовете може да кажем, че той отваря врата за коалиция след изборите с патриотичните партии. Не искам да си мисля, че това е намек към самите патриоти и БСП”, коментира Борисов.

“Във всички случаи, когато се води спора между български мюсюлмани – дали са от ДОСТ или ДПС – винаги е по-различно от между християнин и мюсюлманин”, каза председателят на ГЕРБ.

“Трябва да действаме твърдо, но дипломатично. Познавам европейските лидери и видяхте, че с парите, които издействахме, и това, което направихме по границата, сега имаме нулев мигрантски натиск”, заключи бившият премиер.