google-supersonic-990x543Area 120 дивизията на Google е специално подразделение на компанията, което финансира иновативни идеи на нови стартъпи.

Първото ново мобилно приложение, което е създадено от това звено на технологичния гигант се казва Supersonic Fun Voice Messenger. Toзи софтуер има за цел да промени начина, по който комуникираме с любимите си хора, като премахне изцяло възможността да пишем на виртуалната клавиатура.

Вместо това потребителите могат да диктуват с гласови команди своите съoбщения, а мобилното приложениe  ще ги конвертира и изпрати като текст, предаде Greenbot.

Интересното е, че част от думите ви ще се показват и като емотикони. Самите съобщения се доставят в реално време, тъй като на алгоритмите на компанията са необходими само няколко секунди, за да ги конвертират. Получателите могат сами да изберат дали да ги четат или да слушат как ги изговаряте с гласа си.

Предвидена е опция да изпращате съобщения не само до един човек, а също до група от хора. Първоначално Supersonic Fun Voice Messenger можеше да се изтегли само за iOS, но вече е достъпно и в Google Play.

Докато диктувате своя текст автоматично ще виждате предложения за емотикони, които да добавите към него. Google се надяват така да ни позволят още по-лесно да комуникираме с приятелите си, като за целта премахнат изцяло необходимостта да пишем текст от смартфона .

 

източник: b2bmedia