860_2cd089a180c60ae273aa49b7f27adc75Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+ ще се продават в Black, Gold и Orchid Gray цветове. Официалната премиера на дългоочакваните устройства ще стане факт на специално събитие, което ще се проведе на 29 март. В интернет сега се появи информация, която разкрива на каква цена ще се продават смартфоните на европейския пазар. Oказва се, че базовата версия на Galaxy S8 ще струва €799, предаде AndroidCommunity.

В същото време по-голямата версия на устройството, а именно Galaxy S8+ ще е достъпна на цена от €899. Двете устройства ще имат нов дизайн и дисплеи, които почти нямат рамки в краищата. Samsung Galaxy S8 се очаква да има 5.8-инчов дисплей с QHD резолюция, докато по-големият модел вероятно ще е с 6.2-инчов диагонал. Моделите ще използват мощни Snapdragon 835 процесори, които са допълнени от поне 4GB RAM и работят с Android Nougat.

Samsung планират да ги оборудват с усъвършенствaни камери, като Galaxy S8 смартфоните ще са първите с новата услуга с изкуствен интелект, която се казва Bixby. Oфициалните им продажби на европейския пазар ще стартират в последните дни на април. Устройствата ще имат важно значение за стратегията на компанията в контекста на проблемите с батерията на Galaxy Note 7. Не бива да забравяме и премиерата на юбилейния iPhone, която ни очаква през втората половина на годината.