Сега четете
СЕМ проверява предизборен клип на ДОСТ с турския посланик

СЕМ проверява предизборен клип на ДОСТ с турския посланик

sem_logo
Съветът за електронни медии (СЕМ) се самосезира във връзка с предизборния клип на ДОСТ, за който от ВМРО сигнализираха за турска агитация.
Това съобщи пред „Фокус“ председателят на СЕМ Мария Стоянова, която уточни, че са се самосезирали още вчера. Същия ден лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов излезе с позиция, в която заяви:

„Турският посланик се появи в кадри на предизборен клип на ДОСТ. Освен че е нарушение на Виенската конвенция за дипломатическата работа, това е дръзка провокация, която цели да покаже ясно зад коя партия застава Турция“.

Един от водачите на „Обединени патриоти“ дори настоя за отзоваване на посланика.

„Трябва да кажа ясно, че работим със Закона за радиото и телевизията, както и с Избирателния кодекс. Там текстове, които да забраняват възможни внушения от екрана чрез този клип, няма“, уточни обаче днес Стоянова.

На въпрос провокация ли е клипът, тя отговори, че от СЕМ възнамеряват да сезират ЦИК, която също да прегледа въпросното съдържание, така че да не останат никакви съмнения за двойни стандарти или толериране на поведение.

Вижте и

„Няма да бъде справедливо, ако една институция, като СЕМ бъде оставена сама, заедно с ЦИК, да се справя с този въпрос. Още повече ние не се занимаваме с Виенската конвенция. Това са теми, които са в сферата на отговорност на дипломатическото ведомство на нашата страна, а и на изпълнителната власт като цяло“, каза още Стоянова.

Междувременно лидерът на „Нова Република“ Радан Кънев определи като недопустима агитацията на турски посланик в полза на ДОСТ пред български изселници в Истанбул. По думите му на тези избори РБ и Лютви Местан ще са едно и също, след като НПСД на Касим Дал се отцепи и се коалира с ДОСТ.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре