От 1-ви до 10-ти март във варненската галерия „Графит“ варненци и гостите на града ще могат да посетят международна изложба с рисунки на деца от България и Иран под надслов „Мир на земята“. Организатор на проявата е Община Варна. с подкрепата на Галерия “Графити”
В експозицията са включени 50 творби на ирански и български деца на възраст между 6 и 18 години. От българска страна участват децата и младежите от варненската школа по изкуства „Магия 7“ и две живописни школи от Казанлък и София.
Изложбата се откри на 1 март в 18:30 часа. Присъстваха ръководителят на Културното представителство към посолството на Иран в София г-н Мохаммад Али Киани и
г-н Явор Койнаков, началник-отдел „Културни програми и международно културно сътрудничество” в Държавния културен институт към Министерството на външните работи на Република България.
Варна е първият български град, който домакинства детската изложбата „Мир на земята“ след представянето й в “Музея на мира” в Техеран, Иран през март, 2016 година, където тя се провежда по инициатива на Българското посолство в Техеран, в рамките на 18-та сесия на Смесената българо-иранска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.
снимки:Магдалена Петкова