Сега четете
Уволниха виновниците за гигантския гаф на Оскарите

Уволниха виновниците за гигантския гаф на Оскарите

ruiz-cullinan-slujiteli-taloni-pobediteli-GДвамата служители, виновни за гигантския гаф на тазгодишната церемония на наградите „Оскар”, са уволнени, съобщи говорител на Американската киноакадемия, предаде БГНЕС.
Марта Руис и Брайън Кулинан са двамата членове на „ПрайсУотерхаусКуперс“- одиторско-консултантската компания, отговорна за събирането на гласовете от журито и опазването на резултатите в тайна до вечерта на наградите.

На церемонията двамата стоят зад кулисите на двете противоположни страни на сцената, като всеки държи в заключена чанта по едно копие от пликовете с имената на победителите. Подаването става ту от единия, ту от другия, като системата е когато единият подаде плик, другият да отдели и унищожи неговият идентичен плик. На последната церемония обаче се получи засечка, която постави в неудобна ситуация екипа на филма „Ла Ла Ленд”, по погрешка съобщен за победител в най-престижната категория за филм на годината. Конфузната ситуация изложи и звездите Фей Дънауей и Уорън Бийти, чиято задача бе да връчат статуетките в категорията, водещият на церемонията, въобще всички на сцената.

Проверката е установила, че именно Брайън Кулинан е подал на Уорън Бийти и Фей Дънауей плика за „Най-добра актриса” вместо за „Най-добър филм”.

Кулинан е допуснал грешката, тъй като бил твърде зает да „туитва“ (да качва постове и снимки в социалната мрежа Туитър) по време на церемонията и не е премахнал копието на плика за „Най-добра актриса”, като така е объркал реда на талоните в своята чанта.

Вижте и

Към момента не става ясно дали само Кулинан и Руис ще бъдат премахнати от екипа на Оскарите, или Академията ще се откаже въобще от услугите на компанията „ПрайсУотерхаусКуперс“. Междувременно представители на престижните награди поднесоха официалните си извинения и по още един повод – включването на все още живата продуцентка Джан Чапман във видеото, с което се отдава почит на починалите кино дейци и известни личности през изминалата година.

Снимката на Чапман бе използвана заедно с името и професията на нейната покойна приятелка Джанет Патерсън, четирикратно номинирана за „Оскар“ за дизайн на костюми, която почина през октомври 2016 г. Грешката е поправена вече и във видеото, което е качено на официалния сайт на кинонаградите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре