Сравнително нова печатна реклама на марката за дрехи Zara се превърна в една от най-обсъжданите модни теми в Twitter, заради разминаването в посланието и снимката към него.

Става дума за постер, поставен в магазините от веригата, на който се виждат две болезнено слаби млади жени, облечени в изключително впити дънки. Слоганът към снимката е “Обичай извивките си”. Но всъщност моделите нямат “извивки”, които да обичат. Именно това предизвиква присмех и почуда в Twitter.

Рекламният постер е в магазините на веригата още от началото на февруари, но истерията по него започна след туит на ирландската радио знаменитост Мюрийн О’Конъл, която заяви: “Ти се ебаваш с мен, Zara!”

Малко по-късно тя написа, че моделите нямат вина за рекламата. “Това няма нищо общо с моделите. От маркетинга са изкривили техния имидж и са го прецакали”.

Can i just say, this is nothing to with the models. It’s the marketeers that have distorted their image & fucked up.

Други обвиниха Zara, че нямат представа какво означават “извивки”.

“Когато дънките на Zara имат слоган “обичай извивките си”, но пак не ми стават…”:

When Zara jeans have the slogan “love your curves” but they still don’t fit over my butt ?

“Предполагам, че Zara го казват иронично”:

“Zara, обичай извивките си! Но къде са те???”:

“Zara, имам да кажа нещо на вашия рекламен отдел… извивки? Къде?”:

И накрая някой най-после осъзнава, че Zara вероятно има предвид всички извивки на всички видове тяло. Ето какво е написано под постинга на Perez Hilton:

“Перез Хилтон, възможно ли е Zara да се опитва да помогне на момичетата, които виждат себе си като “клечки” да осъзнаят, че те също са закръглени?”

@PerezHilton isn’t it possible that Zara is trying to help girls who see themselves as “sticks” to realize that they too have curves?