Сега четете
Иван Костов не си харесва вече Валутния борд

Иван Костов не си харесва вече Валутния борд

781ff60966356ab2b24671e7845fa6fb_XLПо думите на Иван Костов Валутният борд може естествено да прелее в членството на България в Еврозоната.

Независимо дали страната ни ще влезе в Еврозоната или не, тя трябва да излезе от Валутния борд. Това мнение изрази бившият премиер Иван Костов, цитиран от БНР. Той уточни, че паричният съвет е временна мярка, спираща БНБ да води цялостна монетарна политика.

По думите на Иван Костов Валутният борд може естествено да прелее в членството на България в Еврозоната. Той е категоричен, че е изключително важно народната банка да е с развързани ръце да провежда монетарната политика на държавата.

Костов смята, че БНБ трябва да си възстанови естествените функции. Банката трябва по своя преценка да извършва левови емисии и да изпълнява функциите на банково кредитиране.

„В противен случай България е принудена с букаи на краката да се опитва да настига водещите европейски страни от гледна точка на монетарната си система“, коментира още Иван Костов.

Вижте и

По неговото мнение Валутният борд не е задължително обвързан с въвеждането на еврото.

Костов е категоричен, че ако намаляват шансовете страната ни да влезе в Еврозоната, трябва задължително да излезем от Валутния борд. Дори Еврозоната да се разпада, ние пак трябва да излезем от Валутния борд, защото трябва да разполагаме със суверенните си права да преценяваме и да емитираме собствената си валута, коментира още Иван Костов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре