disney1Някога правило ли ви е впечатление, че емблематичните герои на Disney винаги носят бели ръкавици? От BrightSide обясняват защо е така. Мики Маус е първият образ, който “получава” ръкавици. В първото филмче с него, което се появява на екран през 1928 г., лапите му са просто черни. Само година по-късно вече носи известния си аксесоар.

Причините за добавянето на бели ръкавици са три.

1. Спестява време на аниматорите. Рисуването на лапите на героите по онова време било трудоемка работа. За да ускорят процеса и намалят детайлите, от комапнията заложили на ръкавици.

2.Заради контраста.

Когато киното е било още черно-бяло, е било нужно да се направи контраст между черните тела на героите и фона. Белите ръкавици са спомагали за това и са правели жестовете по-изразителни.

3. Хуманизиране. В своята биография Уолт Дисни пише: “Не искахме Мики да има миши ръце, тъй като се предполагаше, че той се държи като човек. Затова му дадохме ръкавици.”Трикът е толкова успешен, че скоро и конкурентите на Disney започват да го използват. От Universal и Warner Bros поставят бели ръкавици на героите Уди Кълвача и Бъгс Бъни.