Сега четете
Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив

Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив

snimka-21022017_600_15752Ценителите на изискани вина и вкусни храни могат да дегустират няколко хиляди продукта на български и чуждестранни производители в Международен панаир Пловдив. Те са част от общо над 700 фирми от 33 държави, които показват иновации за цялата верига от полето до трапезата. Мегафорумът за селско стопанство, винена и хранителна индустрия започва на 22 февруари и продължава до 26-и.

В атрактивния Град на виното и деликатесите участници в изложбите „Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“ представят изкушаващи колекции.

Посетителите ще опитат новите серии на известни български изби, бутикови винарни и чуждестранни марки, както и отличените гроздови еликсири в Международния конкурс за вина, ракии и спиртни напитки. Над 360 проби на производители от седем страни се състезаваха за наградите на „Винария 2017“. Любителите на Дионисиевата напитка ще се радват на изключително разнообразие и качество на вина от родни производители, заяви Радослав Радев, председател на Националната лозаро-винарска камара.

Наред с тях, в зоната на вкусовите наслади е разположена богата палитра от месни и млечни продукти, плодови и зеленчукови консерви, студено пресовани сокове, сушени плодове и зеленчуци, захарни и сладкарски изделия, биохрани, традиционни и модерни специалитети на участниците във „Фудтех 2017“. Те акцентират на автентичните съставки и методи за преработка, за да се съхранят качествата на местните храни, които стават властелин на пазара.

За първи път ще има колбаси от дивечово месо, различни видове брашно и зърнени храни, натурални оцети от годжи бери, ябълка, шипка, бъз, малина и арония. Новост е изложението за занаятчийски продукти със специално географско означение, което може да се види на 22 февруари.

Органични продукти от екоферми представя и специализираната изложба „БиоАгра“, част от Международната селскостопанска изложба „Агра“. Здравословни пчелни продукти предлагат производители в „Апи България“.

Нашите специалитети ще се конкурират с изненадите на „Вкусове от Италия“ – прошуто от черни прасета, биволска извара, сирена с шам фъстък, маслини и люти чушки, биовина, ликьори, бадемови сладкиши, зеленчукови пастети, мармалади, консерви, салами, зехтин и други изделия от Сицилия.

Вижте и

Постоянните открити дегустации в Града на виното и деликатесите предоставят на посетителите възможност не само да се запознаят с новите хитове на винената и хранителната индустрия, а и да дадат своите оценки в конкурса „Изборът на потребителя“. Призьорите ще бъдат обявени в събота.

В същия ден ще се проведе кулинарно състезания между деца и родители „Заедно готвим по-добре“.

Експозициите на участниците в мегафорума ще бъдат отворени от 9 до 18 ч., а в неделя – до 14 часа. С анкетна карта може да се спечели една от наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив: мотокултиватор Antor, хидрофорна помпа Wilo и комплект ножици ARS.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре