Сн. Булфото

Сн. Булфото

Съпругата на президента Десислава Радева реши да отговори във “Фейсбук” на всички лъжи по свой адрес на Задушница, след като през седмицата стана известно, че е получила охрана от НСО заради “конкретна застрашеност”.

Постът започва с уточнението, че каквото и да напише или направи, то е щяло да бъде използвано срещу нея.  Радева пише, че е избрала да не опровергава нито една от лъжите, които е прочела срещу себе си в последните месеции започнали още с номинирането на Румен Радев за кандидат-президент.

“Може би допуснах грешка. Една от основните цели на клеветата е да превърне един човек в това, което не е. Затова ще направя няколко уточнения. Дължа го на тези, които ме познават, но най-вече на тези, които не ме познават”, пише Радева, която е споделила песента на REM “Everybody hurts”.

“Не съм първа дама, нито пък съм фърст лейди. Съпругата на президента съм. Не съм настоявала да имам охрана, нито пък възприемам присъствието на НСО в личното ми пространство като белег за превъзходство. Приемам и се съобразявам с решение, което гарантира сигурността на президента.Не командвам президента, нито му казвам как да управлява държавата. Именуването ми като “генерал Деси” е добър опит в старанието да се внушава, че генералът е под чехъл. Но генералът в нашето семейство е само един и в настоящия момент е президент”, пише Радева.

Съпругата на президента съобщава, че не разполага със сътрудници или секретарка. Уточнява, че има кабинет в президентството – нещо, на което са имали право и съпругите на предишните президенти. Този кабинет и е необходим,  за да организира срещи, свързани с инициативите, с които е ангажирана като съпруга на президента.

“Не съм разпореждала ремонти във вила “Калина”, нито съм нахлула с майстори веднага след изборите. Живеем в къщата от една седмица. Завари ни добре стопанисван и уютен дом.С твърденията, че съм тъпа селска пръчка няма да ви губя времето. Истинските дами, които ме определят като проста селянка, вероятно имат право на такъв език”, пише още Радева.

Тя завършва с това, че днес е Задушница и “защото измежду всички лъжи, които се развяваха за мен в публичното пространство, имаше и такива за моя баща, искам да направя уточнение в името на неговата памет. Не, баща ми никога не е бил военен, още повече генерал. Баща ми беше моряк, радист. И никога не е “строявал” президента. Той е покойник от 11 години”