Сега четете
Експресна победа класира Гришо на 1/2-финал

Експресна победа класира Гришо на 1/2-финал

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира по тенис от сериите АТП 250 в София с награден фонд 540310 евро.
Поставеният под номер 3 Димитров победи с 6:3, 6:3 за 65 минути миналогодишния вицешампион в надпреварата и девети поставен Виктор Троицки (Сърбия) , който днес празнува 31-и си рожден ден.

13-ият в света хасковлия стартира с труден сервис-гейм, който успя да измъкне от 15:40, но след това заигра на много високо ниво и след десетина минута на корта вече водеше с 3:0. С прецизна игра той запази преднината си и взе първия сет за половин час.

Вторият сет вървеше по-равностойно, но Димитров първи стигна до възможности за пробив, когато поведе с 40:0 в седмия гейм. Той се възползва от втория си шанс и проби за 4:3, а след това взе подаването си и реализира още един пробив, за да триумфира.

„Днес бях още по-фокусиран. Починах си добре снощи. Дойдох с едно добро настроение не само за деня, но и на корта. Може би първия гейм на първия сет ми изигра лоша шега. Но след това вече започнах да се съобразявам с ударите и започнах да чета играта много добре.

След всеки изминал мач, всяка тренировка, усещаш все повече и корта, но и себе си, ударите. Днес играех сигурно на важните топки и рискувах, когато се наложи. Всеки един мач тука е само за вас, публиката. Благодаря ви много, обичам ви“, заяви емоционалният Григор Димитров веднага след края на мача, цитиран от БТА.

Вижте и

С успеха той си осигури 24520 евро и 90 точки за световната ранглиста.

Съперник на българина по пътя към финала ще бъде Николоз Басилашвили. Грузинският тенисист победи словака Мартин Клижан с 0:6, 6:3, 6:3. Басилашвили преди това отстрани от турнира поставения под №1 в схемата Доминик Тийм.

източник: corner.dir.bg
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре