nova_diema

След продължителни преговори Нова Броудкастинг Груп и СКАТ ТВ ООД не постигнаха съгласие и към момента СКАТ ТВ няма валиден договор за разпространение на програми на медийната група.

До постигането на конструктивно решение медийната група временно оттегля от 1 февруари правото на излъчване на DIEMA, DIEMA FAMILY, KINO NOVA, NOVA SPORT, както и на пакета DIEMA EXTRA: DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2 и TRACE SPORT STARS.

Липсата на решение се дължи на сериозното разминаване между декларирания и реалния брой абонати на оператора.

Заявеният от СКАТ ТВ брой абонати от само 18 000 клиенти сериозно се различава от данните от националните пазарни проучвания, които показват, че реалният брой е три пъти над декларирания от СКАТ и по-точно над 50 000 абоната (данните са от последното национално количествено проучване на пазара на тв услуги проведено от БиМедиа през 2014 г.).

Нова Броудкастинг Груп уточнява, че това е единствената причина да не може да се постигне справедливо финансово споразумение, докато не се покажат реалните абонати на оператора СКАТ.

Екипът на медията се надява диалогът, базиран на дългогодишните професионални отношения със СКАТ ТВ, да доведе до решаване на казуса в полза на интересите на потребителите на телевизионни услуги и до постигането на справедливо споразумение.

Напомняме, че излъчването на тв програми от операторите без уредени права за разпространение представлява нарушение на потребителските права и закона, като ощетява както създателите на медийно съдържание, така и избора на телевизионните зрители.

За всички нередности, свързани с излъчването и програмата на каналите на Нова Броудкастинг Груп, може да се обръщате към distribution@ntv.bg.

източник: NovaTV