Кметът на Смолян подкрепя журналистката

Кметът на Смолян подкрепя журналистката

Евелина Павлова, която от години е познато телевизионно лице и радио глас получи подкрепа от кмета Николай Мелемов за реализиране на пилотен проект в две смолянски училища.

Известната журналистка има идея да създаде и подпомогне развитието на мрежа от училищни радиа, училищни сайтове, блогове, маркетинг и пиар, за да могат децата пълноценно да общуват и обществото да чува техния глас. Това съобщиха от пресцентъра на Община Смолян.

Според нея музиката е универсален език и помага на децата да растат по-щастливи, по-уверени и дори по-здрави.

„От 19 години съм в радиото. То е уютна медия, която отглежда кадри и в която няма суета“, посочи Павлова. Нейната идея е учениците да дадат предложения как искат да изглежда тяхната „Фейсбук“ страница, каква музика да звучи по радиото и как да подготвят предаванията си.

Павлова е на мнение, че това ще са първите стъпки на учениците, които искат да се посветят на журналистическата професия.

За целта в рамките на една година тя ще покани и известни водещи, професионални новинари и музикални журналисти, които ще се срещнат със смолянските деца, ще разговарят с тях и ще им дадат професионални насоки за създаване на работещи екипи.

Павлова благодари на Мелемов за подкрепата и помощта, която е срещнала за първите стъпки при реализиране на проекта. Градоначалникът посочи, че младите хора винаги са били приоритет на общинското ръководство и ще подкрепи всяко начинание, което ще е от полза за тях.

Двете училища, където ще стартира проектът са ПГПЧЕ „Иван Вазов” и СУ „Св.св. Кирил и Методий”.

Директорът на ПГПЧЕ „Иван Вазов” Надежда Горанова сподели, че интересът на учениците към тази инициатива е бил много голям. Около 60 тийнейджъри са проявили интерес да се включат в проекта и да доразвият училищното радио.

По време на срещата с журналистката са се разпределили кой ще отговаря за музиката, репортерите ще пишат текстове, други ще създават клипове, рубрики. Ще си създадат и „Фейсбук“ група, за да разменят мнения и идея с техни връстници от други градове на страната.


Евелина Павлова е родена в гр. Своге. Завършила е маркетинг и мениджмънт в УННС. Радио и телевизионен водещ, програмен директор на радиата Mila Gold, Star FM, Radio FM+. Водеща на “Аз обичам България” и “Женени от пръв поглед”, създател и управител на единственото в България радио, посветено на децата – Radio Family.

източник: slusham.com