kod

Църквата на адвентистите наводни града под тепетата с мисионери, възмущават се пловдивчани. Буквално на всяка крачка из центъра на града шетат техни представители, които раздават на минувачите брошури и различни безплатни религиозни книжлета.

Мъжете са облечени по един тертип – с бели ризи, вратовръзки и черни панталони. Жените също не парадират с крещящо облекло и се носят скромно.

От средата на януари всеки ден по улици, подлези, кръстовища, зоните пред моловете в града, а напоследък и тротоарите пред някои пловдивски училища, непрекъснато се раздават рекламни материали за световен форум на Адвентната църква, който се провежда в под тепетата.

В понеделник пред Мол Марково тепе репортер получи брошура за международния конгрес от двама добре облечени  тийнейджъри, които на въпроса „къде се намира кръвния център“ отговориха, че не са от Пловдив.

Във вторник родители на ученици от Френската гимназия се оплакаха, че децата им са били причаквани на тротоара пред училище с рекламни брошури за конгреса.  Билборд украсява дни на ред едно от централните кръстовища в града – на бул.“Шести септември“ и „Руски“.

Платена реклама на световното събитие под наслов „Код: Предсказано“ върви и в социалните мрежи.

„Код: Предсказано!“ е част от поредица семинари, които през последните 20 години добиха огромна популярност в Австралия, САЩ, Европа, Русия, Украйна и други страни. Изнасяните теми, свързани с изследвания на древните пророчества, библейската археология и световната история привлякоха повече от три милиона слушатели…

Конгресът обещава родителите на малки деца да могат да ги оставят на аниматори, които ще се грижат за тях по време на семинара  и още безплатни библии и книги, плюс безплатно паркиране на бул. “Марица” между панаира и реката.

Амишите са известни с това, че се обличат семпло и не използват модерни технологични изобретения като например автомобили и електричество. Те са поставили преграда между себе си и останалото общество поради религиозни причини, не служат в армията, не ползват социално осигуряване, финансова помощ от правителството и много от тях отбягват застраховките.

Амишите не използват модерни технологични изобретения, като например автомобили и електричество. Те са поставили преграда между себе си и останалото общество поради религиозни причини, не служат в армията, не ползват социално осигуряване.

От вчера по улиците на Пловдив се виждат групи от най-крайните протестантски течения, познати в Америка като „амиши“. По моста на Панаира след обяд вървяха жени с бели бонета и дълги едноцветни рокли.

“Под тепето” се опита да получи официална информация от Панаира за сумата, платена за залата и паркинга, но не получихме отговор с оправдание, че компетентният служител е болен. Бърза справка в сайта на Международен панаир – Пловдив сочи, че наемът на зала България е в хиляди евро за този период.

Освен това, от достоверен източник знаем, че когато постъпи запитване от друго вероизповедание, което иска да наеме територии в Панаира, шефът Георги Гергов се допитва лично до главата на Пловдивската епархия –Дядо Николай.  Ако той разреши, събитието се състои.

Източноправославната църква уж официално признава Адвентната, но допълва, че тя не е Христова църква и води агресивни проповеди.

Проучването ни показа, че това е втори международен семинар на Адвентната църква в България, като първият е бил в София през 2014-а. Тогава рекламата е заляла спирките и метрото.

Според представителите на хотелиерския и ресторантьорския бранш, тези хора са добре дошли да си харчат парите тук.

 

източник: podtepeto.com