Сега четете
Българин откри успешно лекарство срещу СПИН

Българин откри успешно лекарство срещу СПИН

Лекарство срещу СПИН, измислено от българин, е преминало успешно клинично изпитване върху 31 пациенти в столичната Инфекциозна болница. Това разказа пред човекът, който финансира създаването на медикамента – Димитър Савов.

Лекарството е направено от имунни клетки от прасе и атакува вируса на ХИВ в лимфните възли като същевременно повишава функционалността на имунитета на заразения. Странични ефекти до момента не са констатирани, добави още Савов.

„Всичко това е на база клетки от прасе плюс ензими, но не е толкова лесно както звучи. То е плод на един 30-годишен труд на български лекар, който още преди 10 ноември (бел ред. 1989 г.) в „Антибиотик“-Разград имаше най-модерната лаборатория в Европа. Още тогава той направи първите ракови лекарства.

След 10 ноември това беше разрушено много бързо, самият лекар – д-р Жабилов, остана без лаборатория и без нищо. Аз помогнах да се установи в САЩ, там организирахме лаборатория и продължихме с научноизследователската дейност“, разказа Савов.

„Сега първият патент, който е за лечение на ХИВ/СПИН, сме преминали първите три фази, Очаква се последната четвърта – разрешение за масова употреба. Третата фаза – клинично изпитание върху пациенти, болни от ХИВ/СПИН, проведохме на територията на Инфекциозна болница в София. Резултатите, доказани с най-добрите научни методи в света, са изключително добри“, поясни той.

Вижте и

„Лекарството е съвместимо с всички антиретровирусни терапии в момента и ги подпомага в посока за увеличаване на имунния статус и на понижаване на вирусния това. Изпробвали самостоятелно върху раковоболни пациенти и също дава добри резултати“, съобщи още Димитър Савов.

„Много добър резултат се получава със съвременните антиретровирусни терапии, когато се прилага, защото те атакуват бързо, вирусното натоварване го снишават в кръвта, докато нашето лекарство атакува вируса в депата и в лимфните възли, а също така и повишава всички имунни клетки. Съвместимостта със съвременни антиретровирусни терапии е 100%“, уточни той.
 


източник:Дарик
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре